Caixa Rural Vila-real presenta el seu Calendari Solidari a benefici de XiCaEs

El president de Caixa Rural Vila-real i de la seua Fundació, Enric Portalés, ha presentat al costat de l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, el Calendari Solidari 2019 que enguany destina els seus beneficis a XiCaEs, un projecte creat per la pròpia Fundació que aposta pel treball i inclusió dels xiquets amb capacitats diferents.

Enric Portalés ha destacat que “en aquesta ocasió el calendari pretén retre homenatge a totes aquelles associacions de la localitat que han acompanyat a aquesta entitat durant les seues 100 anys d’existència. Es tracta d’un reconeixement a tots els col·lectius ciutadans, entitats i organismes que han donat vitalitat a la societat de Vila-real”.

L’alcalde de Vila-real, per la seua banda, ha assegurat que “la nostra ciutat ha de sentir-se orgullosa que una entitat com aquesta aconseguisca cent anys, amb tot el suport i progrés econòmic que ha aportat. Però no solament hem de tenir en compte el seu aspecte dinamitzador de la nostra economia, sinó també el seu vessant social, cultural i, en els últims anys, també integradora amb projectes com XiCaEs, que és ja un referent en el nostre entorn pel seu caràcter innovador”.

Activitats amb motiu del Centenari

A més del Calendari Solidari, el president de la Cooperativa Católico Agrària, Juan José Ortells, ha explicat els actes centrals que es duran a terme per a commemorar els 100 anys de la seua fundació. La celebració començarà el 30 de gener, data en la qual es va constituir aquesta cooperativa, amb la inauguració de la reforma del Centre Social de la Fundació CaixaRural. Seguidament, s’atorgaran distincions a persones que han sigut part important de la història de l’entitat durant els seus cent anys. Per a concloure l’acte el Cor Ciutat de Vila-real estrenarà l’himne de l’entitat, compost pel compositor Rafael Beltrán i l’historiador Jacinto Heredia.

La celebració continuarà el diumenge 3 de febrer amb una eucaristia oficiada pel bisbe de la Diòcesi Sogorb-Castelló, Casimiro López, acompanyada pel Cor Ciutat de Vila-real que interpretarà la ‘Missa del Llaurador’. En finalitzar, la Unió Musical La Lira oferirà un concert en el saló d’actes del Centre Social de la Fundació Caixa Rural. A més, durant tot l’any s’ha programat un calendari d’activitats que inclou exposicions, conferències, activitats infantils, concursos, actes esportius, etc.

Al costat del calendari s’ha presentat també el logotip commemoratiu del Centenari, que integra els logos de Caixa Rural Vila-real, de la Cooperativa Catòlic Agrària i de la Fundació de l’entitat. En el mateix acte s’ha donat a conèixer la campanya de lots nadalencs, que es lliuraran a partir del dilluns 26 de novembre als pensionistes de l’entitat juntament amb el calendari solidari.